Spoločnosť Schur Flexibles plánuje v Trebišove vytvoriť nové pracovné miesta

Firma chce za 684 tisíc eur rozšíriť výrobu obalov pre cukrárenský priemysel.

V Trebišove by malo vzniknúť pätnásť nových pracovných miest. Spoločnosť Schur Flexibles Moneta plánuje vo svojom podniku rozšíriť výrobu obalových materiálov pre cukrárenský priemysel. Firma investuje do projektu 684 tisíc eur.

Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, spoločnosť Schur Flexibles Moneta už požiadala štát o poskytnutie investičnej pomoci. Vládny kabinet tak bude rozhodovať o poskytnutí investičného stimulu vo výške 220 tisíc eur. Štátna pomoc by mala byť vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok. „Na základe posúdenia investičného zámeru ministerstvom a záveru odborného posudku Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, navrhujeme schváliť poskytnutie investičnej pomoci,“ uviedol rezort hospodárstva.

Nemecko-rakúska spoločnosť Schur Flexibles Holding má v Európe 23 výrobných závodov. Zamestnáva 1 750 ľudí. Hlavným predmetom činnosti firmy je výroba výrobkov z gumy a výrobkov z plastov. V Trebišove má spoločnosť vybudovaný podnik priemyselnej výroby zameraný na spracovanie hliníkových fólií a laminátov pre cukrárenský priemysel. Vo svojej prevádzke v Trebišove spoločnosť zamestnáva 76 pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy