Sociálna poisťovňa pripravuje ďalší poradenský deň

Sociálna poisťovňa (SP) a Česká správa sociálneho zabezpečenia (ČSSZ) pripravujú pre poistencov medzinárodný poradenský deň, ktorý sa uskutoční v Uherskom Hradišti dňa 22. novembra 2018 v čase od 9.00 h do 16.00 h.


"Hlavným cieľom bude poskytnúť poradenstvo poistencom a poberateľom dôchodkových dávok, ktorí pracujú, alebo pracovali v Českej republike a na Slovensku a získali doby poistenia podľa právnych predpisov Českej republiky a Slovenskej republiky," informoval TASR Peter Višváder, hovorca poisťovne.
Odborníci pre oblasť dôchodkového poistenia zúčastnených krajín budú pripravení zodpovedať všetky otázky a pomôcť pri riešení konkrétnych dôchodkových záležitostí jednotlivých záujemcov. "Ak máte otázky k českému alebo slovenskému dôchodkovému poisteniu, napr. k získaným nárokom alebo k očakávanej výške českého dôchodku, resp. starobnému pripoisteniu v Českej republike, experti vám budú v tento deň k dispozícii," zdôraznil hovorca.
V záujme kvalitného vybavenia problému je vhodné dohodnúť si vopred čas stretnutia na telefónnom čísle +420 572539196 alebo mailom iva.dvouleta@cssz.cz. Potrebné je uviesť rodné číslo a číslo českého poistenia.
Poradenský deň je bezplatný a prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Poradenstvo sa však poskytne všetkým záujemcom. Účastníci poradenského dňa by si mali so sebou priniesť okrem osobných dokladov tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi.

Súvisiace články

Aktuálne správy