Zisk a tržby Walt Disney vo 4. kvartáli prekonali odhady

Americký zábavný koncern Walt Disney Company zaznamenal v 4. kvartáli obchodného roka 2017/2018 väčší nárast zisku aj tržieb, ako mu predpovedali analytici. Prispeli k tomu najnovšie hity jeho filmových štúdií aj vysoká návštevnosť zábavných parkov počas leta.
Čistý zisk spoločnosti, ktorej patrí televízia ABC, filmové štúdiá, zábavné parky a obchody Disney, za tri mesiace do konca septembra 2018 vzrástol o 33 % na 2,32 miliardy USD (2,03 miliardy eur), čo predstavuje 1,55 USD na akciu, z 1,75 miliardy USD alebo 1,14 USD/akcia v minulom roku.
PO vylúčení jednorazových položiek vykázala spoločnosť čistý zisk 1,48 USD na akciu. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Zacks Investment Research, očakávali pritom zisk 1,31 USD na akciu.
Tržby spoločnosti so sídlom v Burbank v Kalifornii stúpli o 12 % na 14,31 miliardy USD z vlaňajších 12,78 miliardy USD, zatiaľ čo analytici predpovedali, že dosiahnu 13,81 miliardy USD.
Znížená sadzba dane prispela k zvýšeniu príjmov spoločnosti o 1,2 miliardy USD.
Disney sa snaží pretransformovať na rozsiahlu spoločnosť „digitálnej zábavy“, keďže zábavychtiví diváci sa presúvajú k Netflixu, YouTube a ďalším digitálnym firmám.
Spoločnosť pre rodinnú zábavu tiež odhalila plány na uvedenie novej série „Star Wars“ pre svoju budúcu streamingovú službu, ktorú nazvala Disney +, plánuje ju spustiť koncom budúceho roka.
Cieľom novej služby je vyrovnať sa s pokračujúcou stratou klientov káblových sietí.

Súvisiace články

Aktuálne správy