VÚB dosiahla ku koncu 3. štvrťroka zisk 131,9 milióna eur

Skupina VÚB dosiahla ku koncu tretieho štvrťroka tohto roka pokles zisku. Medziročne sa znížil o 6,1 % na 131,9 milióna eur. Vyplýva to zo zverejnených hospodárskych výsledkov banky.
„Sme spokojní, že sa nám aj v tomto náročnom období podarilo dosiahnuť na jednej strane skvelú obchodnú výkonnosť úverov a na strane druhej udržať stabilné prevádzkové výnosy,“ zhodnotil generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch. V porovnaní s minulým rokom čistý zisk podľa jeho slov klesol z dôvodu jednorazových príjmov zaznamenaných vlani.
Ku koncu septembra tohto roka banka mala celkový objem poskytnutých úverov na úrovni 13,2 miliardy eur, medziročne sa zvýšili o 11,8 %. Objem vkladov sa medziročne zvýšil o 3,5 % na 10,8 miliardy eur.
Skupina VÚB dosiahla prevádzkový zisk pred tvorbou opravných položiek vo výške 200,7 milióna eur, ktorý medziročne klesol o 2,1 %.
Kapitálová primeranosť banky zostáva aj naďalej silná, ku koncu septembra predstavovala 18,15 %, čo je vysoko nad požiadavkami stanovenými Národnou bankou Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy