Bratislavské letisko vybavilo tretí raz v histórii vyše 2 milióny cestujúcich

Bratislavské Letisko Milana R. Štefánika tretí raz vo svojej histórii prekročilo hranicu dvoch miliónov vybavených cestujúcich. Jubilejný dvojmiliónty cestujúci prešiel bránami letiska podľa hovorkyne spoločnosti Veroniky Ševčíkovej koncom októbra.
Letisko v slovenskom hlavnom meste tak už za desať mesiacov tohto roka vybavilo viac cestujúcich, ako za celý minulý rok. „Okrúhlu hranicu dvoch miliónov vybavených pasažierov na odlete a prílete sa podarilo letisku prekročiť doposiaľ len dvakrát v histórii, v rokoch 2007 a 2008,“ priblížil predseda predstavenstva letiska Jozef Pojedinec.
Tento rok sa tak podľa jeho slov stalo 29. októbra a dúfa, že rekord z roku 2008, kedy letisko vybavilo 2,2 milióna cestujúcich, sa podarí do konca roka ešte prekonať. „Dosiahli by sme tak najvyšší počet vybavených cestujúcich od vzniku letiska v roku 1951, teda za posledných 67 rokov,“ dodal Pojedinec.
K rastu cestujúcich prispela podľa letiska v tomto roku silná dovolenková sezóna, aj nové pravidelné linky. „Počas letného dovolenkového obdobia – od júna do septembra – vybavilo letisko rekordných 1,18 milióna cestujúcich, čo predstavoval nárast o 17 % oproti štyrom letným mesiacom uplynulého roka,“ vyčíslila Ševčíková.
Najviac cestujúcich smerovalo podľa jej slov počas leta do tureckej Antalye, Hurghady v Egypte, na Krétu či Rodos. „O rast sa však pričinili aj nové linky v medzinárodnej doprave. Tento rok ich pribudlo z Bratislavy 12,“ vysvetlila.

Súvisiace články

Aktuálne správy