Taliansko chce o svojom rozpočte s Bruselom naďalej rokovať

"Samozrejme, máme určité nezhody, ale to neznamená, že nemôžeme viesť dialóg, konštruktívny dialóg medzi komisiou a Talianskom," povedal taliansky minister financií.

Talianska vláda bude pokračovať v rokovaniach s Európskou komisiou (EK) o svojich plánoch v oblasti výdavkov, aby sa prekonali rozdielne názory. Povedal to v utorok pre americkú televíznu spoločnosť CNBC taliansky minister financií Giovanni Tria. „Očakávam, že dialóg bude pokračovať. Samozrejme, máme určité nezhody, ale to neznamená, že nemôžeme viesť dialóg, konštruktívny dialóg medzi komisiou a Talianskom,“ povedal Tria pre CNBC v Bruseli. Konštatoval, že Taliansko bude musieť svoj postoj komisii vysvetliť. „Nechcem anticipovať odpoveď,“ dodal.

Rím a Brusel sa v diskusii o rozpočtových plánoch Talianska pre rok 2019 dostali do slepej uličky. Talianska vláda sľúbila zvýšiť výdavky v nadchádzajúcich rokoch, čím odmieta predošlé záväzky krajiny. EK sa rozhodla požiadať Taliansko, aby zmenilo svoj plán rozpočtu pre rok 2019, a aby predložilo novú verziu do 13. novembra. Avšak členovia talianskej vlády vyhlásili, že svoje plány v oblasti výdavkov nezmenia.

https://www.cnbc.com/2018/11/06/italys-tria-dialogue-with-the-european-commission-will-go-on.html

Súvisiace články

Aktuálne správy