V blízkosti rezidencie Georgea Sorosa našli nástražný systém

, NYT Foto: SITA/AP

Nálož objavili v pondelok v blízkosti luxusného domova miliardára Georgea Sorosa na predmestí New Yorku. Privolaní pyrotechnici bombu zlikvidovali, píše The New York Times. Prípad má teraz na stole oddelenie na boj proti terorizmu, Federálneho vyšetrovacieho úradu.

Polícia vo svojom vyhlásení potvrdila, že v oblasti prebieha "rozsiahle vyšetrovanie" po "podozrivom balíku, ktorý bol nájdený v poštovej schránke." Nástražný systém neexplodoval, odpálili ho privolaní špecialisti. FBI uviedla, že neexistuje žiadna hrozba pre verejnú bezpečnosť a v súčasnosti prípad ďalej komentovať odmieta. „Polícia prijala v pondelok telefonát o podozrivom balíku nájdenom v poštovej schránke", píše sa v policajnom vyhlásení."Zamestnanec rezidencie otvoril balík a uvidel niečo, čo vyzeralo ako nástražný systém, balík umiestnil do zalesnenej oblasti a zavolal políciu."

Miliardár, štedrý sponzor demokratických kandidátov, sa v tom čase doma nenachádzal, informoval The New York Times.

Soros bol nedávno obvinený americkým prezidentom Donaldom Trumpom z financovania karavanu migrantov smerujúcich k mexicko- americkej hranici. Pre takéto tvrdenia ale chýbajú dôkazy.

Súvisiace články

Aktuálne správy