Skupina GEFCO v prvom polroku zvýšila tržby o 6,2 % na 2,402 miliardy eur

Skupina zároveň zaznamenala zisk pred započítaním úrokov a daní vo výške 94,9 mil. eur a v porovnaní s rovnakým obdobím vlani ho zvýšila o 13,9 %, alebo o 11,6 mil. eur.

Logistická skupina GEFCO, ktorá pôsobí aj na Slovensku, dosiahla v prvom polroku tohto roka tržby v objeme 2,402 mld. eur, čo je medziročne viac o 6,2 %, resp. o 140 mil. eur. Tento rast umožnil vysoký predaj integrovaných logistických riešení širokej zákazníckej základne. Ako skupina informovala, zaznamenala zisk pred započítaním úrokov a daní vo výške 94,9 mil. eur a v porovnaní s rovnakým obdobím vlani ho zvýšila o 13,9 %, alebo o 11,6 mil. eur.

„Naše pozitívne výsledky poukazujú na schopnosť spoločnosti GEFCO neustále uspokojovať potreby našich dlhodobých zákazníkov v automobilovom sektore, ako je napríklad Groupe PSA a zároveň ďalej rásť a vytvárať hodnotu v iných odvetviach,“ povedal predseda predstavenstva GEFCO Luc Nadal. Obchodný model a pevná finančná pozícia skupiny podľa neho naďalej ponúkajú veľké príležitosti na plnenie dynamickej a diverzifikovanej stratégie rastu. „Naše neustále zvyšovanie ziskovosti odráža odhodlanie skupiny dosahovať dokonalosť a neustálu snahu o zlepšovanie prevádzkovej efektívnosti v celej organizácii,“ priblížil výkonný viceprezident GEFCO pre financie a stratégiu Pavel Ilichev.

Skúsenosti skupiny v oblasti integrovanej logistiky podľa výkonného viceprezidenta divízie predaja a marketingu GEFCO Emmanuela Arnauda umožňujú vyvíjať riešenia v súlade s rastúcimi logistickými požiadavkami zákazníkov. „V prvej polovici roku 2018 sme naďalej diverzifikovali našu zákaznícku základňu a geografické oblasti, čím sme dosiahli výrazný nárast predaja v strednej Európe a na Strednom východe,“ uviedol Arnaud. GEFCO je podľa neho na veľmi dobrej ceste a očakávajú, že do konca tohto roka rozšíria svoje portfólio v severnej Afrike.

Skupina GEFCO so sídlom vo francúzskom Courbevoie pôsobí v oblasti priemyselnej logistiky a je európskym lídrom v automobilovej logistike. Zastúpená je v 47 krajinách, v Európe patrí medzi desať najväčších logistických skupín. Má vyše tristo obchodných pobočiek a celosvetovo zamestnáva zhruba trinásťtisíc ľudí. Skupina v roku 2017 dosiahla obrat 4,4 mld. eur.

Na Slovensku pôsobí prostredníctvom spoločnosti GEFCO Slovakia, s. r. o., so sídlom v Bratislave od roku 2004. V SR patrí medzi prvých päť logistických operátorov na lokálnom trhu. Spoločnosť má osemsto zamestnancov v trinástich pobočkách v Bratislave, Senci, Trnave, Leviciach, Strečne, Poprade, Košiciach, Kechneci, Haniske a vo Vyšnom Nemeckom.

Súvisiace články

Aktuálne správy