Údržba tunela Bôrik a informačného systému D1 Mengusovce – Jánovce môžu stáť 3,75 milióna eur

Národná diaľničná spoločnosť predpokladá vynaložiť takú sumu na uvedené služby pre stredisko správy a údržby diaľnice Mengusovce počas štyroch rokov.

Servisná činnosť (údržba a technické prehliadky) a opravy technologickej časti tunela Bôrik, podjazdu Lučivná a informačného systému úseku diaľnice D1 Mengusovce – Važec – Jánovce môžu stáť 3,75 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,5 mil. eur vrátane DPH). Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) predpokladá vynaložiť túto sumu na uvedené služby pre stredisko správy a údržby diaľnice Mengusovce počas štyroch rokov.

Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 18. októbra, platiť musia minimálne do 15. septembra 2019. Uchádzači majú, napríklad, preukázať, že v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia verejného obstarávania poskytli spomínané služby v celkovom objeme minimálne 700 tis. eur bez DPH, pričom aspoň jedna zákazka musí mať hodnotu najmenej 400 tis. eur bez DPH.

NDS zároveň zabezpečí sanáciu na zabránenie zosuvu vodnou eróziou poškodeného násypového svahu na pravej strane úseku rýchlostnej cesty R1 Báb – Nitra západ. Stavebno-technické opatrenia v katastrálnom území obce Veľké Zálužie sú zamerané na odvedenie dažďových vôd z koruny pozemnej komunikácie. Práce vykoná skupina spoločností Alpine Slovakia, spol. s r. o., Bratislava (vedúci člen) a Alpine Bau CZ, a. s., Valašské Meziříčí za 168,1 tis. eur bez DPH (201,7 tis. eur s DPH) do 65 dní.

Uvedené firmy získali zákazku na základe verejného obstarávania formou výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v marci tohto roka, Predpokladaná cena prác bola 291 tis. eur bez DPH (349,2 tis. eur s DPH). Ponuky predložilo deväť uchádzačov, päť z nich bolo vylúčených z dôvodu nepredloženia písomnej žiadosti komisii na vyhodnotenie ponúk. Ponuky okrem úspešného uchádzača boli v rozsahu 173,7 tis. eur (Eurovia SK, a. s., Košice) až 285,6 tis. eur bez DPH (Unigeo, a.s., Ostrava).

Súvisiace články

Aktuálne správy