Bitcoin je pripravený opäť rásť, čo je za tým?

, CNN Foto: YT/bloomberg

Bitcoinový býk, Mike Novogratz, si myslí, že kryptomena je pripravená na veľký rast. Vychádza z toho, že burzy aj veľké spoločnosti začínajú brať kryptomenu vážnejšie.

"Veľké inštitúcie sa konečne rozhýbali," uviedol Novogratz, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Galaxy Digital pre CNN. "Starbucks a Microsoft vám už umožňujú použiť Bitcoin. Keď vidíme väčšie osvojenie si digitálnej meny, že ponúkajú ľuďom pohodlie, zdá sa, že pôjde hore."

Novogratz je presvedčený, že sa pridá viac inštitúcií zo strachu, že niečo zmeškajú. Prípadne sa Bitcoin môže stať súčasťou finančných portfólií ľudí. "Keď začnete získavať poskytovateľov služieb v systéme a okolo neho, umožní to zapojenie dôchodkových fondov a dotácie." Novogratz verí, že postupom času čoraz viac ľudí začne uvažovať o Bitcoinoch ako o uchovávateľovi hodnoty, tak ako sa za bezpečný prístav považuje zlato.

Firma Galaxy v spolupráci s agentúrou  Bloomberg spustili Bloomberg Galaxy Crypto Index v máji tohto roka. Index zaznamenáva výkon 10 digitálnych mien.

V BGCI sú zastúpené tieto kryptoaktíva:
Bitcoin ​​​                         30.00 %
Ethereum​​​                     30.00 %
Ripple                            14.14 %
Bitcoin Cash                 10.65 %
EOS                                6.11 %
Litecoin                          3.77 %
Dash                               1.67 %
Monero                          1.66 %
Ethereum Classic         1.00 %
Zcash                              1.00 %


 

Cena Bitcoinu vzrástla na takmer 20 000 dolárov koncom minulého roka, potom v roku 2018 stratila takmer dve tretiny svojej hodnoty. Ale Novogratz zostáva optimistom. Predpovedá, že do konca roka by si digitálna mena mohla pripísať aj 30 %. A v prvom štvrťroku budúceho roka už bude "naozaj jasne vidieť, ako sa bude hýbať."

 

Súvisiace články

Aktuálne správy