Amazon začal investovať v stavebníctve, montované domy budú lacnejšie

, CNBC Foto: SITA/AP

Spoločnosť Amazon uviedla, že financuje výstavbu závodu pre stavbu domov. Investovanie do Prefab Plant nasleduje po tom, čo Amazon ohlásil viac ako tucet nových inteligentných domácich zariadení.

Amazon objasnil, že sa zaujíma o inteligentný domáci priestor. Teraz spoločnosť postúpila ešte o krok ďalej, stavila na startup, ktorý vyrába skutočné domy. V utorok Amazon uviedol, že jeho Alexa Fund investoval do spoločnosti Plant Prefab, ktorá tvrdí, že používa trvalo udržateľné stavebné procesy a materiály na vybudovanie prefabrikovaných domov. Startup sa zameriava na automatizáciu a rýchlejšiu výrobu a na zníženie nákladov.
 

Je to nový trh pre Amazon a Alexa Fund, ktorý zvyčajne podporuje začínajúce podniky zamerané na hlasovú technológiu. Investícia prichádza menej ako týždeň po tom, ako spoločnosť Amazon ohlásila viac ako tucet inteligentných domácich zariadení počnúc mikrovlnnou rúrou a končiac zosilňovačom, ktorý môže ovládať hlasový asistent Alexa. Očakáva sa, že trh inteligentnej domácnosti sa do roku 2022 stane 53 miliardovým odvetvím.

"Hlas v domácnosti je nádherná technológia, už existuje viac ako 20 000 inteligentných domácich zariadení kompatibilných s Alexa od 3500 rôznych značiek," uviedol vo vyhlásení Paul Bernard, riaditeľ Alexa Fund. "Sme radi, že môžeme podporiť Plant Prefab, pretože robia trvalo udržateľné domy prístupnejšie pre zákazníkov aj vývojárov."

Amazon sa pripojil k spoločnosti Obvious Ventures, ktorú spolufinancuje aj Ev Williams z Twitteru, v rámci prvého kola financovania vo výške 6,7 milióna dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy