SZRB Asset Management mení názov na Slovak Investment Holding

Rebrandingom prechádzajú aj ďalšie spoločnosti z portfólia skupiny.

Akciová spoločnosť SZRB Asset Management mení názov na Slovak Investment Holding (SIH). Rebrandingom prechádzajú aj ďalšie spoločnosti z portfólia SIH. “Podporu investícií sme zastrešovali pomocou viacerých platforiem. Nakoľko Slovak Investment Holding bol tou vlajkovou loďou, kde sa stretávalo najviac investičných projektov, naši partneri prirodzene časom začali vnímať celú našu skupinu práve pod týmto menom. Slovak Investment Holding aj po zmene mena ostáva v 100-percentom vlastníctve Slovenskej záručnej a rozvojovej banky,“ komentoval zmenu generálny riaditeľ Slovak Investment Holding Ivan Lesay.

Slovak Investment Holding a jeho spoločnosti podporujú projekty z oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky a malých a stredných podnikov. Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpajú z Európskych štrukturálnych a investičných fondov a zo zdrojov verejných a súkromných investorov. Slovak Investment Holding financuje projekty na báze návratnej finančnej pomoci, teda nie grantovým spôsobom. To znamená, že všetky finančné zdroje investované skupinou Slovak Investment Holding sa spätne splácajú a následne sú skupinou opätovne využívané na podporu nových projektov.

Okrem zmeny názvu Slovak Investment Holding sa premenujú aj ďalšie spoločnosti v rámci tejto skupiny. Slovenský záručný a rozvojový fond, s.r.o. bude po novom National Development Fund I., s. r. o. (NDF I.). Pôvodný Slovak Investment Holding, a.s. mení svoj názov na National Development Fund II., a.s. (NDF II.). Názov spoločnosti Slovak Asset Management, správ. spol., a. s. ostáva zachovaný. Aktivity súvisiace s poradenstvom v rámci Investičného plánu pre Európu budú združené pod hlavičkou European Investment Advisory.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy