Rast produkcie britského spracovateľského priemyslu sa spomalil

39 % firiem oslovených v prieskume Konfederácie britského priemyslu uviedlo, že ich výroba počas júna až augusta stúpla a 18 % konštatovalo, že klesla.

Tempo rastu produkcie britského spracovateľského priemyslu sa počas júna až augusta mierne spomalilo. Vyplýva to z prieskumu Konfederácie britského priemyslu (CBI) na vzorke 379 firiem. „Očakávame, že spracovateľský priemysel bude naďalej profitovať zo silného zahraničného dopytu a slabšieho výmenného kurzu libry, ale celkový ekonomický rast pravdepodobne zostane utlmený, čo je odzrkadlením slabého rastu príjmov domácností a toho, že investície brzdí pretrvávajúca neistota v súvislosti s brexitom,“ uviedla CBI v správe, ktorú v utorok zverejnila na svojej internetovej stránke.

Objem výroby spracovateľského priemyslu Británie počas júna až augusta podľa 39 percent respondentov stúpol a podľa 18 percent opýtaných sa zmenšil. Rast produkcie očakáva 32 percent predstaviteľov britského spracovateľského priemyslu a 13 percent predpokladá jej oslabenie.

Tridsaťjeden percent oslovených uviedlo, že ich objednávky za jún až až august boli vyššie ako zvyčajne a podľa 23 percent sa znížili.

Súvisiace články

Aktuálne správy