Bitcoiny za 24 miliónov: Okradnutý investor žaluje svojho mobilného operátora

, CNBC Foto: getty images;SITA/AP

Americký investor obvinil telekomunikačného giganta AT&T z nedbanlivosti, ktorá mu údajne spôsobila stratu zhruba 24 miliónov dolárov v kryptomene.

V 69-stranovej sťažnosti podanej na americkom okresnom súde v Los Angeles Michael Terpin tvrdí, že z dôvodu "úzkej spolupráce AT&T s hackerom, hrubej nedbanlivosti, porušenia štatutárnych povinností a nedodržania záväzkov vo svojej politike ochrany osobných údajov, "prišiel o kryptomeny za takmer 24 miliónov dolárov. Terpin, ktorého mobilným operátorom bola v tom čase spoločnosť AT&T, povedal, že digitálne tokeny prišiel kvôli "krádeži digitálnej identity" jeho mobilného účtu. Terpin bol obeťou dvoch útokov v priebehu siedmich mesiacov.

Po prvom hacke Terpin tvrdil, že podvodník dokázal získať jeho telefónne číslo od "zasvätenca spolupracujúceho s hackerom" bez toho, aby ho zamestnanec AT&T vyzval, aby sa preukázal platnými dokladmi, alebo poskytol požadované heslo. Toto telefónne číslo sa neskôr používalo na prístup k Terpinovim kryptoúčtom, píše sa v žalobe.

"Spoločnosť AT&T sa správala ako hotel, ktorý dá zlodejovi s falošnými dokladmi kľúč a od izby aj od trezora, aby mohol ukradnúť šperky skutočnému vlastníkovi," tvrdí sa v žalobe. Americký investor žiada náhradu vo výške 224 miliónov USD , z toho náhrada škody predstavuje 200 miliónov a kompenzačné náhrady 24 miliónov dolárov. AT&T obvinenia popiera a súdny spor víta.

Terpin v roku 2013 založil anjelskú skupinu bitcoinových investorov s názvom BitAngels a fond digitálnej meny BitAngels / Dapps Fund.

Bitcoin vlani v decembri dosiahol takmer 20 000 USD za token, odvtedy kryptomena stratila asi 65 percent svojej hodnoty a tento rok, podľa údajov CoinDesku,  50 percent. Správy o hackerských útokoch na veľkých burzách spôsobili na trhu výpredaje.

Súvisiace články

Aktuálne správy