Bánovská nemocnica investovala do obnovy rádiologického oddelenia

Nanovo vybudované oddelenie vzniklo vďaka kompletnej rekonštrukcii a nákupu nového RTG skiagrafického prístroja

Nemocnica Bánovce, člen skupiny AGEL, investovala v prvom polroku tohto roka do obnovy rádiologického oddelenia. Kompletne ho rekonštruovali a kúpili nový RTG skiagrafický prístroj. Podľa tlačovej správy nemocnice bola celková výška investície 170 tisíc eur.

„Rádiologické oddelenie disponuje úplne novými zdravotníckymi prístrojmi, ktoré sú potrebné k súčasnému štandardu poskytovania zdravotnej starostlivosti. Priestory prešli nanovo dispozičným riešením, vymenená bola elektroinštalácia, nové podlahy a podhľady. Investície do prístrojového vybavenia boli podmienkou na zabezpečenie modernej diagnostiky,“ uviedla riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

Vyšetrenie novou technológiou bude podľa Bobockej rýchlejšie a hodnovernejšie ako pri analógových prístrojoch. Vysokokvalitný digitálny obraz umožní vyhodnotiť snímky ihneď po vyšetrení.

Snímky sa jednoduchšie archivujú a RTG obraz dokážu lekári využiť kedykoľvek v identickej kvalite. Nová technológia zníži náklady na prevádzku aj materiál. Ušetrí až 60 percent pracovného času. Vytvorí snímku do minúty a menej ožiari pacienta. Univerzálny digitálny RTG prístroj má rameno, ktoré umožní snímkovanie v rôznych polohách.

Vysoký štandard pracoviska zabezpečí prístup do siete k záznamom, ktoré sa archivujú v centrálnom digitálnom úložisku PACS. Digitalizácia umožní i rýchle konzultácie medzi rôznymi zdravotníckymi zariadeniami.

Súvisiace články

Aktuálne správy