Ryanair prepravil cestujúcich z Budapešti na Kanárske ostrovy bez batožiny

Dôvodom malo byť preťažené lietadlo. Na Kanárskych ostrovoch sa pred vyše týždňom ocitlo bez batožiny asi 70 až 80 cestujúcich na linke Ryanairu z Budapešti do Las Palmas. Prípad sa zopakoval v uplynulú nedeľu.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair prepravila časť cestujúcich na linke z Budapešti do Las Palmas bez ich batožiny. Dôvodom malo byť preťažené lietadlo. Na Kanárskych ostrovoch sa tak v nedeľu 15. júla ocitlo bez kufrov približne 70 až 80 cestujúcich z maďarskej metropoly. Dozvedeli sa to až po prílete na miesto určenia s tým, že batožina príde asi o tri dni. Informoval o tom maďarský portál index.hu, pričom spomínaný let Ryanairu z Budapešti do Las Palmas mal hodinové meškanie pre problémy s batožinami.

Podobný prípad na tej istej linke zopakovali írske aerolínie uplynulú nedeľu 22. júla, potvrdil pre portál index.hu jeden z cestujúcich. „S tým rozdielom, že teraz už v Budapešti oznámili cestujúcim, že lietadlo nevezme batožiny,“ uviedol index.hu. Letecká spoločnosť to cestujúcim zdôvodnila tým, že lietadlo je preťažené, a preto museli vybrať kufre z batožinového priestoru. Pasažieri dostali na výber – buď zostanú v lietadle, alebo ak im to nevyhovuje, nech vystúpia. To sa cestujúcim nepáčilo, pričom asi 50 ľudí vystúpilo z lietadla, kričali a postavili sa do cesty lietadlu. Na letisko prišli aj policajti.

„Nakoniec sme telefonovali s jedným cestujúcim, keď pilot oznámil, že tí, ktorým batožina zostáva v Budapešti, nemusia na ňu čakať do stredy,“ uviedol portál s tým, že batožina mala prísť ešte v nedeľu, najneskôr v pondelok. „Ľudia skúšali rýchlo vybrať z kufrov dôležitejšie veci , ktoré budú potrebovať dovtedy, kým nepríde celý kufor na Kanárske ostrovy,“ napísal index.hu. Letecká spoločnosť podľa portálu o poslednom prípade nič neuviedla, ale pravdepodobne zabezpečí let na tejto linke vhodným lietadlom.

https://index.hu/belfold/2018/07/22/a_ryanair_megismetelte_csomagjaik_nelkul_viszi_az_utasokat_a_kanari-szigetekre/

Súvisiace články

Aktuálne správy