Dávku v nezamestnanosti poberalo priemerne vyše 31 tisíc poistencov

Celková vyplatená hodnota dávok v nezamestnanosti v prvom polroku tohto roka podľa Sociálnej poisťovne dosiahla takmer 85,7 mil. eur, pričom priemerná vyplatená dávka predstavovala 399,48 eura.

Dávku v nezamestnanosti poberalo od Sociálne poisťovne v prvom polroku tohto roka priemerne vyše 31 tisíc poistencov. Celková vyplatená hodnota dosiahla takmer 85,7 mil. eur, pričom priemerná vyplatená dávka predstavovala 399,48 eura. „Oproti minulému roku sa počet vyplatených dávok v nezamestnanosti znížil o viac ako sedemtisíc. Kým za prvých šesť mesiacov 2017 poisťovňa vyplatila 222 534 dávok, od januára do júna tohto roka ich poskytla 214 858,“ informoval vo štvrtok riaditeľ odboru komunikácie s verejnosťou v Sociálnej poisťovni Peter Višváder.

Dávka v nezamestnanosti slúži na zabezpečenie príjmu poistenca v dôsledku nezamestnanosti a po splnení zákonných podmienok je vyplácaná zo základného fondu poistenia v nezamestnanosti. Nárok na ňu má uchádzač o zamestnanie, ktorý bol najmenej 730 dní v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov poistený v nezamestnanosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy