Malé české súkromné lietadlo pristálo v Bratislave bez vysunutia podvozku

Na palube lietadla typu Rockwell 112-Commander 115TC podľa bratislavského letiska bol len kapitán, ktorý je v poriadku. Vzletovo-pristávacia dráha nebola poškodená, nebol vyhlásený žiadny typ pohotovosti, na miesto však prišli hasiči a prevádzkové zložky.

Malé súkromné lietadlo typu Rockwell 112-Commander 115TC pri pristávaní na bratislavskom letisku v stredu dopoludnia nevysunulo pristávací podvozok. „Na palube bol len kapitán lietadla z Českej republiky, ktorý je v poriadku. Nedošlo ani k poškodeniu vzletovo-pristávacej dráhy,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková.

Po spomínanej udalosti nebol na letisku vyhlásený žiadny typ pohotovosti. „Podľa štandardných postupov sa na miesto dostavili hasiči a prevádzkové zložky. Incident neovplyvnil prevádzku na letisku,“ uviedla Ševčíková. Po odstránení lietadla a vykonaní kontroly stavu vzletovo-pristávacej dráhy bude prevádzka na dráhe 04-22 obnovená. O prípade predtým informoval portál Televízie Markíza tvnoviny.sk s tým, že pilotom lietadla bol český podnikateľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy