Alibaba čelí oveľa väčšej hrozbe než je obchodná vojna

, seekingalpha Foto: SITA/AP

Väčšina finančných spravodajských médií sa sústreďuje na zvýšenú rétoriku ohľadom zvyšovania ciel a dopad, ktorý bude mať na čínske firmy. Avšak aj taký obor ako je Alibaba sa bude musieť vyrovnať s oveľa väčšou hrozbou na domácom trhu.

Tou hrozbou je rýchly rast e-commerce platformy Pinduoduo (PDD). Rast PDD je ohromujúci, pretože sa jej podarilo rýchlo sa etablovať na trhu, ktorý vyzeral, že je rozdelený medzi Alibabu a JD.com. Vlani PDD získala finančné prostriedky v hodnote 1,5 miliardy dolárov a tento rok získala finančné prostriedky v hodnote 15 miliárd dolárov, čo je desaťnásobný nárast.

PDD nedávno požiadala o IPO vo výške 1 miliardy dolárov. Ak bude IPO úspešné a spoločnosť získa zdravé ocenenie v najbližších štvrťrokoch, bude to pre Alibabu predstavovať veľkú hrozbu pre budúci príbeh jej rastu. Ocenenie podporuje nárast popularity platformy. Denná aktívna užívateľská základňa PDD je 32,5 % v porovnaní s platformou Alibaba Taobao a anualizovaný objem zobchodovaného tovaru dosiahol 198,7 miliardy RMB., kým v prvom štvrťroku 2017 to bolo 20,9 miliárd RMB. Táto miera rastu čoskoro začne ubližovať rastovej dráhe Alibaby. Budúci nárast sentimentu voči akciám Alibaba bude tiež veľmi závisieť od toho, ako bude firma schopná čeliť PDD.

Súvisiace články

Aktuálne správy