Tri dôvody prečo pracovať výhradne kvôli výplate

, CNBC Foto: getty images

Mnohí z najúspešnejších ľudí súhlasia s názorom, že na dosiahnutie skutočného šťastia potrebujete omnoho viac ako vysokú výplatu. Určite je lepšie mať dobre platenú prácu, ktorá vás napĺňa ako výborne platenú, v ktorej trpíte.

Bolo by asi šialené vyhlásiť, že na výplate nezáleží. Ak sú však peniaze všetko, čo vám zamestnanie dokáže ponúknuť, uistite sa, že je to dobrý dôvod. Alebo možno nadišiel čas obzrieť sa po niečom novom, niečom cennejšom, čo súvisí s vašim životom.

V určitých prípadoch sa ale nájdu dôvody, prečo by ste mohli uprednostniť vysokú mzdu pred všetkým ostatným. Tu sú tri z nich.

Máte dlhy
Ak ste v situácii, kedy sa váž život zmenil na finančný boj a nutne potrebujete viac peňazí na to, aby ste ho skončili, je práca kvôli výplate pochopiteľná. Nie je to však splácanie pôžičiek, ako sú hypotéky, to sa už považuje za súčasť dnešného života. Ide skôr o vrátenie veľkého dlhu s vysokou úrokovou sadzbou alebo vyplatenie urgentných príkazov. V takýchto prípadoch musíte zarobiť toľko peňazí, koľko len dokážete a je v poriadku, ak do práce chodíte výhradne kvôli platu.

Máte strategický plán
Ak pracujete na dosiahnutí finančného cieľa, ktorý vyžaduje, aby ste teraz začali šetriť, potom je práca kvôli výplate celkom bystrý krok. Napríklad si chcete našetriť na rekvalifikačný kurz, alebo na rozbehnutie vlastného biznisu, v takýchto prípadoch je práca kvôli výplate formou investovania do vašej kariéry.

Zárobky na charitu
Sú medzi nami ľudia, ktorých sociálne cítenie motivuje nájsť si čo najlepšie platenú prácu, aby svoju  kariéru primárne prispôsobili cieľu maximalizovať svoju schopnosť darovať časť svojich príjmov. Napríklad keď 80-hodinový pracovný týždeň nie je dosť dlhý na to, aby ste mohli financovať vami zvolenú filantropickú iniciatívu.

Súvisiace články

Aktuálne správy