Produkcia v stavebnom sektore eurozóny sa v apríli vrátila k rastu

Po poklese v troch predchádzajúcich mesiacoch zaznamenala stavebná produkcia v eurozóne v apríli rast. Uviedol to v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.
Stavebná produkcia v eurozóne vzrástla v apríli medzimesačne o 1,8 %. To je výrazný obrat oproti vývoju v marci, keď stavebná produkcia o 0,2 % klesla. Navyše, aprílový rast bol najvýraznejší od februára 2017, keď stavebná produkcia vzrástla o 5,7 %.
Výrazne sa zvýšila produkcia v oblasti inžinierskych stavieb, kde medzimesačný rast dosiahol 4 %. Rast zaznamenala aj produkcia v sektore bytovej výstavby, oproti marcu vzrástla o 1 %.
Medziročne pokračovala stavebná výroba v eurozóne v apríli v raste, tempo rastu sa však výrazne zrýchlilo. Zatiaľ čo v marci produkcia vzrástla o 1,2 %, v apríli rast dosiahol 1,8 %. Marcový rast bol revidovaný smerom nahor, keď pôvodne Eurostat udával rast v mesiaci marec na úrovni 0,8 %.
V širšej Európskej únii sa stavebná produkcia zvýšila v apríli medzimesačne o 1,2 %. Tempo rastu sa tak zrýchlilo, keď v marci vzrástla o 0,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy