Vo Frankfurte nad Mohanom sa uskutočnia nemecko-slovenské poradenské dni

Nemecká Dôchodková poisťovňa (Deutsche Rentenversicherung) a Sociálna poisťovňa pripravili pre verejnosť spoločné poradenské dni vo Frankfurte nad Mohanom. Podujatie sa uskutoční v dňoch 5. júna 2018 v čase od 10:00 do 17:00 a 6. júna od 09:00 do 16:00 v Auskunfts- und Beratungsstelle der Deutschen Rentenversicherung, Zeil 53; 60313 Frankfurt/Main. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Cieľom poradenských dní je poskytnúť poradenstvo poistencom a poberateľom dôchodkových dávok, ktorí pracujú, alebo pracovali v Nemecku, súčasne aj na Slovensku a získali obdobia poistenia podľa právnych predpisov uvedených krajín. Odborníci pre oblasť dôchodkového poistenia zúčastnených krajín budú pripravení odpovedať na ich otázky a pomôcť im pri riešení dôchodkových záležitostí.

„Záujemcovia o účasť na Medzinárodných poradenských dňoch si môžu dohodnúť termín stretnutia na telefónnom čísle 030 865 68144, alebo e-mailom na adrese internationale-beratung@drv-bund.de,“ uviedol hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Bezplatné poradenstvo bude poskytnuté aj ostatným záujemcom.

Súvisiace články

Aktuálne správy