Orange inovuje: Svoje pôsobenie rozširuje na finančný trh

, FG Foto:TASR/AP

Kým na Slovensku je Orange známy ako telekomunikačný operátor, ktorý okrem poskytovania mobilných služieb, ponúka aj televíziu a internet, vo Francúzsku mu nie sú cudzie ani finančné služby. Zdá sa, že tento trend už dorazil aj k nám.

"Finančné služby sú jednou z oblastí, ktorými sa skupina Orange zaoberá. Aj my v nej vidíme príležitosť priniesť zákazníkom jedinečnú užívateľskú skúsenosť a je to jedna z možných inovácií Orangeu aj na Slovensku," zareagovala Alexandra Piskunová z oddelenia komunikácie Orange Slovensko na otázku, čo je za kampaňou v ktorej oslovujú vybraných zákazníkov e-mailom či SMSkou. "Práve spoluprácu s fingo.sk vnímame ako jeden z pilotných projektov v tejto oblasti a sme veľmi radi, že vďaka nemu môžeme našim zákaznikom už teraz priniesť zaujímavé služby v oblasti hypotekárnych úverov."

Náš čitateľ pravdepodobne spadá do cieľovej skupiny kampane. Takto sa ho pokúsili osloviť mobilný operátor so službou pre nájdenie výhodnejšej hypotéky.

"Vo fingo.sk sa vždy snažíme oslovovať spoločne s našimi partnermi klientov, ktorým vieme poskytnúť pomoc pri výbere správnej hypotéky, poistenia či ďalších finančných služieb. Nakoľko v najbližších týždňoch vstúpia do platnosti zmeny pravidiel pre poskytovanie hypoték, našli sme spoločne s Orangeom ideálne načasovanie,“ vysvetľuje Martin Bittara, riaditeľ kontaktného centra a lead managementu finančno-sprostredkovateľskej spoločnosti fingo a dodáva, že spolupracujú s viacerými partnermi z rôznych oblastí.

Reklamy na nízke úroky a k tomu hrozby zo strany NBS ohľadne sprísnenia podmienok pre poskytnutie hypotéky vytvárajú nervozitu, že práve teraz je ten pravý čas zadlžiť sa. Jediné čo klienta po takomto rozhodnutí zaujíma je hypotéka so skutočne najlepšími parametrami. Ako ju nájsť?

Banky sa riadia internými kritériami. Okrem základných podmienok ako sú príjem, jeho typ a výška, vek žiadateľa, hodnota a lokalita nehnuteľnosti, ktorou chce ručiť, banky berú do úvahy aj rozličné ďalšie údaje, ktoré posudzujú pri hodnotení záujemcu o úver. Kritériá posudzovania a ich váha sa však líšia, súvisia s aktuálnou internou politikou konkrétnej banky. Musíte si prejsť aktuálne ponuky všetkých bánk, skompletizovať si podklady, zorientovať sa v ponukách a vybrať dôležité parametre. Následne porovnať s možnosťami, ktoré vám tá ktorá banka ponúka a nájsť najvhodnejšie riešenie.

Ale čo ak niet času poobzerať sa po rôznych možnostiach? "Našim cieľom je uľahčiť klientom vybavovanie hypotekárneho úveru ako aj rýchlo overiť, či sa im pri súčasných výhodných sadzbách oplatí refinancovanie ich existujúcej hypotéky,“ dodáva Martin Bittara s tým, že za spoločnosťou fingo stoja obchodní partneri, ktorí ročne sprostredkujú cez 300 miliónov eur v hypotekárnych úveroch.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy