Kryptomeny v súčasnosti prinášajú viac rizík než výhod

Kryptomeny v súčasnosti prinášajú "viac rizík než výhod", myslí si guvernér španielskej centrálnej banky Luis María Linde.

Kryptomeny v súčasnosti prinášajú „viac rizík než výhod“, myslí si guvernér španielskej centrálnej banky Luis María Linde.
Šéf Banco de Espana zároveň ocenil technológiu blockchainu, na ktorej sú založené digitálne meny. Blockchain má podľa neho potenciál zvýšiť efektívnosť a znížiť náklady.
Používanie kryptomien so sebou prináša viac rizík než výhod, keďže „sú málo akceptované ako platobné prostriedky, trpia extrémnou volatilitou, majú viacero funkčných slabín a v mnohých prípadoch boli spájané s podvodnými a nezákonnými aktivitami“, uviedol Linde.
Technológia blockchainu však podľa neho „poskytuje zaujímavé možnosti“, a aj keď ešte stále nie je úplne dopracovaná, môže zvýšiť efektívnosť a znížiť náklady.
Linde označil krpytomeny za zdanlivé novoty, ktoré neprinášajú významné zlepšenia. Varoval tiež, že prechod k digitálnej ekonomike je sprevádzaný nárastom kybernetických hrozieb. Preto je podľa neho potrebné vyvinúť nové bezpečnostné opatrenia na ochranu digitálnych procesov, aktív a dát užívateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy