13. zasadnutie Európskeho jadrového fóra (ENEF)

13. zasadnutie Európskeho jadrového fóra (ENEF) sa uskutoční v dňoch 4. a 5. júna v historickej budove Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave.
Rokovania ENEF patria medzi prioritné podujatia organizované Európskou komisiou. Vysielajú politický signál, že záujmom EK a členských štátov EÚ vrátane Slovenska je s veľkou zodpovednosťou pristupovať k problémom jadrovej bezpečnosti, transparentnosti, využívaniu jadrovej energetiky a jej miestu v rámci energetickej politiky EÚ. Témami tohtoročného rokovania budú Udržanie kritickej úrovne expertných znalostí v oblasti jadrovej energetiky v Európe a Malé modulárne reaktory – perspektíva pre EÚ a svet.
Na rokovaniach, ktoré striedavo organizujú v Bratislave a v Prahe Slovenská republika a Česká republika spoločne s Európskou komisiou, sa predpokladá aj účasť predsedov vlád SR a ČR Petra Pellegriniho a Andreja Babiša, podpredsedu Európskej komisie pre energetickú úniu Maroša Šefčoviča, ministra hospodárstva SR Petra Žigu a ministra priemyslu a obchodu ČR Tomáša Hünera, domácich a medzinárodných organizácií v tejto oblasti, odborníkov a akademickej obce.
Na podujatie je potrebné akreditovať sa, žiadosť o akreditáciu je potrebné poslať do stredy 30. mája, do 10.00 h na e-mailovú adresu: tlacove@mhsr.sk spolu s údajmi: meno a priezvisko, názov redakcie, pracovná pozícia (fotograf, redaktor, kameraman), číslo občianskeho preukazu a kontakt (telefón, e-mail). V prípade, ak budú štáby potrebovať priviesť techniku autom, tak aj ŠPZ. Bude možné vyložiť ju a následne preparkovať auto. Parkovať pred budovou na Župnom námestí nebude možné.
Bez akreditácie nebude možné spravodajsky monitorovať priebeh podujatia.

TASR o tom dnes informoval hovorca MH SR Maroš Stano.

Súvisiace články

Aktuálne správy