Po prvýkrát v 226-ročnej histórii: Žena na čele Newyorskej burzy

, BI Foto:SITA/AP;YT/MarketsWiki Education

Nástupkyňou prezidenta NYSE Toma Farleyho bude Stacey Cunninghamová. Farley opúšťa burzu, aby viedol podnik podporovaný hedžovým fondom Daniela Loeba.

Na čele kultovej inštitúcie New York Stock Exchange bude prezidentka, Stacey Cunninghamová, dnes ešte na poste prevádzkovej riaditeľky. V  inštitúcii pôsobí od roku 2012, kedy prešla od konkurencie Nasdaq. Stane sa tak prvou ženou na tomto významnom poste od založenia burzy pred viac ako 200 rokmi. V piatok nahradí Toma Farleyho, ktorý od roku 2014 pôsobil ako prezident NYSE. Farley bol druhý najmladší človek na čele burzy. Farley sa pripojí k firme, ktorú podporuje The Third Point, hedžový fond založený Danielom Loebom, ako to napísal The Wall Street Journal.

Cunninghamová ale nebude prvou ženou na čele globálnej burzy. Nasdaq v roku 2017 vymenoval  Adena Friedmanovú za výkonnú riaditeľku. The Wall Street Journal v súvislosti s vymenovaním Cunninghamovej odkazuje na nárast hnutia  #MeToo na Wall Street ako aj na oznámenie, že socha "Fearless Girl", symbol feminizmu, bude spred burzy premiestnená.

NYSE je vo vlastníctve Intercontinental Exchange v Atlante

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy