Železnice SR uhradia za výmenu izolátorov trakčného vedenia 15 mil. eur

Štátny správca železničnej infraštruktúry vybral za zhotoviteľa elektroinštalačných prác v druhej etape výmeny izolátorov trakčného vedenia spoločnosť ELTRA z Košíc.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vynaložia na elektroinštalačné práce v rámci druhej etapy výmeny izolátorov trakčného vedenia 12,43 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (14,92 mil. eur vrátane DPH). Zákazku na dva roky zadali košickej spoločnosti ELTRA, s. r. o., na základe výsledku verejnej súťaže s použitím elektronickej aukcie, ponuku predložili traja uchádzači. Tender bol vyhlásený vlani v decembri, predpokladaná cena prác predstavovala 12,5 mil. eur bez DPH (15 mil. eur s DPH).

„Súčasťou elektroinštalačných prác je aj úprava alebo výmena poškodených a nevyhovujúcich ramien, líšt, konzol a závesov trakčného vedenia, vešiakových svoriek a laničiek, výšková a smerová úprava a regulácia trakčného vedenia, doprava tovaru na miesto realizácie prác,“ oznámili ŽSR. Vybraný zhotoviteľ má tiež zabezpečiť výškové a smerové úpravy trakčného vedenia, ako aj jeho mechanické skúšky po ukončení elektroinštalačných montážnych prác na overenie kvality a funkčnosti dodaných a namontovaných izolátorov.

Spoločnosť Elektrizace železnic Praha, a. s., ktorá má organizačnú zložku na Slovensku so sídlom v Žiline, v elektronickej aukcii navrhla cenu 12,44 mil. eur bez DPH. Pred elektronickou aukciou ELTRA predložila cenu 12,48 mil. eur a Elektrizace železnic Praha 12,49 mil. eur bez DPH. Železničiari vylúčili ponuku spoločnosti ELZA – Elektromontážny závod Bratislava, a. s., pre nesplnenie podmienok účasti v časti technická a odborná spôsobilosť ešte pred otváraním cenových návrhov.

Súvisiace články

Aktuálne správy