Ikea vydala kreditnú kartu, za bezhotovostnú platbu ponúka odmeny

, MarketWatch Foto: YT/bloomberg

Karta nábytkového giganta nie je spojená s poplatkami. Po platbe kreditnou Ikea Visa vráti reťazec 5 % späť zo všetkých nákupov. Ak zákazník nenakupuje v Ikea môže využiť iné odmeny, napríklad 3 % späť za jedlo a potraviny. Odmeny sa ale nedajú použiť kdekoľvek, karta neponúka možnosť cashback pre vyplácanie hotovosti.

S kreditnou kartou Ikea sa nespájajú žiadne poplatky a na rozdiel od niektorých iných obchodných kreditných kariet sa neúčtuje "odložený úrok", čo je model často pre zákazníkov mätúci a potenciálne drahý. Noví držitelia kariet dostanú bonus vo výške 25 USD na prvý nákup a všetci držitelia kariet dostanú bezplatnú štandardnú dopravu na doručenie svojich nákupov. Tieto benefity platia v USA, kde sa za platby kreditnou kartou IKEA účtuje relatívne vysoká úroková sadzba vo výške 21,99 %. Priemerná úroková sadzba na kreditných kartách je, podľa finančného webu Bankrate, 16,94 %.

Ikea strávila vývojom svojej novej kreditnej karty dva roky, spolupracovala s dátovou spoločnosťou Alliance Data, vydáva ju prostredníctvom Comenity Bank.

Švédska spoločnosť je ďalším známym maloobchodným predajcom, ktorý v posledných mesiacoch zaviedol svoju vlastnú kreditnú kartu, pretože spoločnosti sa snažia o vybudovanie vernostného vzťahu so zákazníkom. Minulý rok predstavila službu s názvom Click & Collect, pomocou ktorej si spotrebitelia nakúpia tovar  on-line a potom si ho vyzdvihnú na predajni. Služba stojí 5 USD, obchodník ale vystaví darčekovú kartu Ikea s hodnotou 5 USD, ktorá sa dá použiť na budúce nákupy.

Samozrejme, kreditné karty sú obľúbené predovšetkým na americkom trhu, kde nezodpovedným prístupom sa zákazníkom nabaľuje dlh z úrokov z ktorého neraz nevedia uniknúť. Americký dlh z kreditných kariet predstavuje v súčasnosti viac než 1 bilión dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy