Generálnym riaditeľom Accenture pre Slovensko a Maďarsko sa stal Tomáš Volek

Volek bude popri vykonávaní funkcie generálneho riaditeľa naďalej riadiť aj Advanced technology centrá Accenture na Slovensku, v Maďarsku a v Rumunsku.

Slovenskú a maďarskú pobočku spoločnosti Accenture vedie od 1. mája Tomáš Volek. Na pozícii generálneho riaditeľa bude zodpovedať za rozvoj biznisu aj za prevádzku v oboch krajinách, pričom sa sústredí na zavádzanie inovácií a digitálnej transformácie v organizáciách. Volek vo funkcii nahradil dlhoročného riaditeľa Petra Škodného, ktorý z firmy odišiel ku koncu apríla. Informovala o tom v stredu spoločnosť Accenture v tlačovej správe.

Ako ďalej uviedla, nový generálny riaditeľ bude aj naďalej riadiť Advanced technology centrá Accenture na Slovensku, v Maďarsku a v Rumunsku s viac ako 1 500 zamestnancami, ktoré poskytujú služby v oblasti IT a digitalizácie pre klientov z celého sveta.

„Tomáš Volek disponuje tými správnymi schopnosťami, rozsiahlymi skúsenosťami a energiou, ktoré sú potrebné na to, aby sme našim klientom mohli pomáhať s komplexnými technologickými projektmi a s digitálnou transformáciou,“ povedal riaditeľ Accenture pre región Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko Roberto Libonati.

Od roku 1995, kedy do firmy Accenture Tomáš Volek nastúpil, prešiel viacerými pozíciami, od roly SAP experta až po riadenie veľkých projektov systémovej integrácie pre spoločnosti z rozličných odvetví v západnej a východnej Európe, v Rusku, v Turecku a v Indii. V roku 2003 sa podieľal na zakladaní bratislavského technologického delivery centra, ktoré od roku 2012 viedol.

Accenture je popredná globálna spoločnosť poskytujúca široké spektrum odborných služieb a riešení v oblasti strategických, konzultačných, digitálnych a technologických služieb a služieb v oblasti prevádzky podnikov. S približne 442 000 zamestnancami poskytuje Accenture služby klientom vo viac ako 120 krajinách sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy