NDS vyhlásila súťaž na dokumentácie pre stavbu ďalších dvoch úsekov R7

Predpokladaná hodnota za vypracovanie dokumentácie na územné rozhodnutie, dokumentácie stavebného zámeru a oznámenia o zmene navrhovanej činnosti po vypracovaní dokumentácie na územné rozhodnutie pre stavbu úsekov R7 Dolný Bar - Zemné a Zemné - Nové Zámky je 3,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na projektové dokumentácie pre stavbu ďalších úsekov rýchlostnej cesty R7 Dolný Bar – Zemné (23,5 kilometra) a Zemné – Nové Zámky (14,25 km). Zákazka je zameraná na vypracovanie dokumentácie na územné rozhodnutie, dokumentácie stavebného zámeru a oznámenia o zmene navrhovanej činnosti po vypracovaní dokumentácie na územné rozhodnutie pre obe pripravované stavby R7 v okresoch Dunajská Streda a Nové Zámky. Ako vyplýva z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania, predpokladaná hodnota za uvedené služby predstavuje 3,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,68 mil. eur vrátane DPH).

Dokumentácia na územné rozhodnutie má byť dodaná pre úsek R7 Dolný Bar – Zemné do 320 dní a pre úsek Zemné – Nové Zámky do 240 dní od podpisu zmluvy s dodávateľom. Lehoty na dodanie dokumentácie stavebného zámeru sú do 360, resp. 280 dní od účinnosti zmluvy a oznámenia pre obe stavby do 90 dní od doručenia písomnej výzvy objednávateľa, teda NDS. Lehota na predkladanie ponúk je 28. mája, platiť musia minimálne do 31. marca budúceho roka. NDS vyžaduje na zabezpečenie ponuky zloženie zábezpeky vo výške 70 tis. eur a poistnú zmluvu na sumu 285 tis. eur.

V závere minulého týždňa bola zverejnená verejná súťaž na dokumentácie v tom istom rozsahu aj pre stavbu úsekov R7 Holice – Mliečany (11 km) a Mliečany – Dolný Bar (9,5 km). Predpokladaná hodnota dosahuje 2,95 mil. eur bez DPH (3,54 mil. eur s DPH). Lehota na predkladanie ponúk je 24. mája.

Výstavba R7 na juhu Slovenska medzi Bratislavou a Lučencom je plánovaná v celkovej dĺžke vyše 223 km a je rozdelená na desať úsekov. Prvé tri úseky R7 Bratislava, Prievoz – Ketelec, Ketelec – Dunajská Lužná a Dunajská Lužná – Holice v dĺžke 32 km sú vo výstavbe v rámci PPP projektu spolu s dvoma úsekmi D4 Bratislava, Jarovce – Ivanka sever a Ivanka sever – Bratislava, Rača (27 km) a vybudované by mali byť do roku 2020.

Ďalších sedem úsekov R7 v dĺžke vyše 191 km je v rôznom stave prípravy v procese posudzovania vplyvov stavby na životné prostredie (EIA), resp. dokumentácie na územné rozhodnutie. Ide o úseky Holice – Mliečany (11 km), Mliečany – Dolný Bar (9,5 km), Dolný Bar – Zemné (23,5 km), Zemné – Nové Zámky (14,25 km), Nové Zámky – Čaka (29,2 km), Čaka – Veľký Krtíš (71,3 km) a Veľký Krtíš – Lučenec (32,8 km).

Súvisiace články

Aktuálne správy