Ku koncu marca pracovalo na Slovensku takmer 52 tisíc cudzincov

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska, ktorých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo vyše 12,2 tisíca.

Ku koncu minulého mesiaca pracovalo na Slovensku 51,9 tisíca cudzincov. Oproti koncu februára ide o nárast o 1,4 tisíca osôb, v porovnaní s koncom marca vlaňajška počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpol o 12,8 tisíca. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska. Tých na Slovensku ku koncu marca pracovalo vyše 12,2 tisíca, čo je medziročne viac o 5,4 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Rumunska, ktorých ku koncu tretieho mesiaca tohto roka prišlo za prácou na Slovensko vyše 8,9 tisíca. Medziročne tak počet občanov Rumunska pracujúcich na Slovensku stúpol o 1,1 tisíca. Nasleduje Maďarsko, ktoré zaznamenalo na konci minulého mesiaca vyše 5,1 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku. Oproti marcu minulého roka ich počet vzrástol o 990 osôb.

Takmer tretina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu marca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 15,6 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 9,7 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal takmer 2 tisíc pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len ôsmi cudzí štátni príslušníci pracovali v marci tohto roka v okrese Gelnica.

Súvisiace články

Aktuálne správy