Skupina EP Infrastructure emitovala eurobondy za 750 mil. eur

Cieľom emisie 6-ročných eurobondov bolo čiastočne refinancovať bankové úvery skupiny a redukovať jej náklady na požičiavanie.

Energetická skupina EP Infrastructure (EPIF) úspešne emitovala šesťročné eurobondy v hodnote 750 mil. eur. Predaj eurobondov sa stretol s priaznivým ohlasom inštitucionálnych investorov, čo jasne demonštrovalo silný úverový profil skupiny. Informovala o tom jej materská spoločnosť Energetický a průmyslový holding (EPH) v správe, ktorú poskytla agentúre SITA. Konštatovala, že touto emisiou eurobondov EPIF dokázala profitovať z terajších priaznivých podmienok na medzinárodných kapitálových trhoch s cieľom čiastočne refinancovať bankové úvery a redukovať svoje náklady na požičiavanie.

Skupina EPIF je kľúčovou dcérou česko-slovenskej energetickej skupiny Energetický a průmyslový holding. EP Infrastructure je európskou energetickou firmou prevádzkujúcou dôležitú infraštruktúru v oblasti prepravy plynu, distribúcie plynu a elektriny, tepelného hospodárstva a skladovania plynu, ktorá sa prevažne nachádza na Slovensku a v Českej republike.

Energetická skupina EPH sa sústreďuje na energetickú infraštruktúru, výrobu elektriny a produkciu energie z obnoviteľných zdrojov na základe dlhodobých kontraktov. Aktíva vlastní a prevádzkuje v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii a Maďarsku. Skupinu tvorí viac ako 50 spoločností, ktoré zamestnávajú takmer 25 tis. ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy