Slovenská pošta nakúpi podacie a ostatné nálepky od spoločnosti SOFIS

Dodanie podacích a ostatných nálepiek za štyri roky bude stáť takmer 1,83 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Slovenská pošta vybrala dodávateľa vo verejnej súťaži spomedzi dvoch uchádzačov na základe elektronickej aukcie.

Slovenská pošta, a. s., nakúpi podacie a ostatné nálepky od spoločnosti SOFIS, s. r. o., Bratislava. Za štyri roky jej má za to zaplatiť takmer 1,83 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,19 mil. eur vrátane DPH). Štátna poštová spoločnosť vybrala dodávateľa spomedzi ponúk dvoch uchádzačov s použitím elektronickej aukcie. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej vlani v septembri, predpokladaná cena bola 2,09 mil. eur bez DPH.

V tendri predložila spoločnosť SOFIS najprv ponuku 2,075 mil. eur a spoločnosť Xepap, spol. s r. o., Zvolen 2,085 mil. eur bez DPH. V elektronickej aukcii SOFIS navrhol cenu zhruba 1,981 mil. eur a Xepap 1,983 mil. eur bez DPH. Komisia na vyhodnotenie ponúk následne požiadala uchádzača s nižšou ponukou o prehodnotenie ceny niektorých položiek, keďže boli viac ako desaťnásobne, resp. o 5 % vyššie v porovnaní s cenami, za aké ich pošta v minulosti obstarávala. Po úprave ceny položky nálepka – retour – späť z chybnej sumy 0,128 eur na 0,0128 eur bez DPH sa celková cena úspešného uchádzača znížila na 1,828 mil. eur bez DPH.

Slovenská pošta, a. s. so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy