ACEA žiada urýchlené riešenie otázok týkajúcich sa automobilového priemyslu

Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA) naliehavo vyzýva tímy vyjednávačov o brexite, aby urýchlene riešili otázky týkajúce sa automobilového priemyslu a zabránili "potenciálne katastrofálnym dôsledkom" pre ich dodávateľské reťazce.

Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA) naliehavo vyzýva tímy vyjednávačov o brexite, aby urýchlene riešili otázky týkajúce sa automobilového priemyslu a zabránili „potenciálne katastrofálnym dôsledkom“ pre ich dodávateľské reťazce.
Británia sa chystá opustiť Európsku úniu (EÚ) koncom marca 2019. Ale obe strany zatiaľ len pracujú na návrhu budúcich vzťahov po tzv. brexite. Lídri EÚ majú schvaľovať osnovu budúcich rokovaní s Veľkou Britániou na summite, ktorý sa koná tento týždeň v Bruseli.
Združenie ACEA v pondelok vyhlásilo, že má obavy, či sa autá schválené úradmi Spojeného kráľovstva, teda vyrobené podľa tamojších noriem, budú môcť po brexite naďalej predávať v EÚ a naopak. Vyzvali preto obe strany, aby si vzájomne uznávali schválenie vozidiel.
Združenie tiež uviedlo, že akékoľvek nové colné kontroly „zvýšia náklady, spôsobia meškanie dodávok autokomponentov a ohrozia výrobu áut“.

Súvisiace články

Aktuálne správy