Deutsche Bank vykázala za rok 2017 vyššiu stratu, presiahla 700 mil. eur

Nemecká banka Deutsche Bank oznámila za minulý rok omnoho vyššiu stratu, než zverejnila minulý mesiac v rámci predbežných výsledkov. Zatiaľ čo vo februári uviedla, že strata dosiahla okolo 500 miliónov eur, v piatok informovala, že jej hodnota presiahla 700 miliónov eur. Aj napriek tomu ale za minulý rok zvýšila zamestnancom odmeny na 2,3 miliardy eur. To je štyrikrát väčší objem než v predchádzajúcom roku.
Deutsche Bank zaznamenala vlani tretí stratový rok po sebe, rok 2017 bol však z nich najpriaznivejší. V roku 2016 dosiahla strata banky 1,4 miliardy eur a v roku 2015 takmer 7 miliárd eur.
Banka, ktorá v súčasnosti podstupuje rozsiahlu reštrukturalizáciu, už minulý mesiac uviedla, že výsledky za rok 2017 ovplyvnila najmä daňová reforma v USA. Bez jej započítania by Deutsche Bank dosiahla zisk vyše 1 miliardy eur. Z reformy však bude profitovať v neskoršom období.
Zisk pred zdanením dosiahol za minulý rok 1,2 miliardy eur. Aj keď oproti predbežnej správe to znamená mierne horší údaj (pred mesiacom banka uvádzala tento zisk na úrovni 1,3 miliardy eur), je to stále prvý zisk pred zdanením od roku 2014.
V prípade tržieb sa údaje oproti predbežnej februárovej správe nemenili. To znamená, že dosiahli 26,4 miliardy eur, čo oproti roku 2016 predstavuje pokles o 12 %. Dôvodom sú „náročné podmienky na trhu,“ ako aj predaj niektorých aktív.

Súvisiace články

Aktuálne správy