Slovensko sa prezentuje v týchto dňoch na výstave cestovného ruchu v Moskve

Slovensko sa aj tento rok zúčastňuje na medzinárodnej výstave cestovného ruchu MITT Moskva v Rusku. Slovenské turistické atrakcie prezentuje návštevníkom veľtrhu od 13. do 15. marca.
„Výstavy cestovného ruchu, na ktorých sa zúčastňujeme, sú pre nás príležitosťou, ako vytvoriť nové obchodné kontakty a prilákať tak do našej krajiny viac turistov. Slovensko na veľtrhu v Rusku predstavujeme ako atraktívnu celoročnú destináciu, ktorá naplní predstavy o ideálnej dovolenke,“ uviedol minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).
Národnú expozíciu na veľtrhu zrealizovalo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. Na výstave cestovného ruchu v Moskve sa podľa rezortu zúčastňuje viac ako 1900 vystavovateľov zo 187 krajín.
„Návštevníci turistickej výstavy MITT Moskva sa zaujímajú v rámci slovenskej expozície najmä o informácie týkajúce sa kúpeľných a relaxačných pobytov, historicko-kultúrnych a UNESCO pamiatok a o turistiku v horách,“ doplnila hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká. Z turistických regiónov je podľa jej slov najväčší dopyt po Vysokých Tatrách, regióne Liptov, Orava a z miest sa návštevníci zaujímajú najmä o Bratislavu, Banskú Bystricu, Kremnicu, Banskú Štiavnicu, Žilinu, Trenčín, Košice.
Možnosť prezentácie svojej ponuky využilo na veľtrhu šesť slovenských subjektov cestovného ruchu. Sú medzi nimi zástupcovia kúpeľov i Oblastná organizácia cestovného ruchu Šariš – Bardejov.
Na Slovensko pritom od januára do septembra 2017 pricestovalo viac ako 34.000 ruských turistov. „Ich počet sa zvýšil oproti rovnakému obdobiu v roku 2016 o 25,7 %,“ vyčíslila Ducká. Ešte výraznejšie, o 37 % sa zvýšil počet prenocovaní a dosiahol tak celkom 107.434 prenocovaní.
Ministerstvo dopravy podľa Duckej prezentovalo Slovensko a jeho regióny v tomto roku ako turistickú destináciu na 15 veľtrhoch a výstavách cestovného ruchu. „Do konca roka 2018 sa pripravuje účasť našej krajiny prostredníctvom národných stánkov na ďalších desiatich turistických výstavách, napríklad v poľských Katoviciach, Frankfurte, Shanghai, Barcelone alebo v Londýne,“ avizovala hovorkyňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy