Peniaze a vplyv Rockefellerovcov: Nových klientov bude lákať Greg Fleming

, businessinsider Foto:YT/bloomberg

Veterán z Wall Street Greg Fleming je generálnym riaditeľom novej investičnej spoločnosti rodiny Rockefellerovcov, spoločnosti Rockefeller Capital Management. Fleming sa spolieha na meno Rockefeller, aby pomohol pri rastu firmy z 18,5 miliárd dolárov spravovaných aktív na 100 miliárd dolárov.

"Môj 84-ročný otec, môj 18-ročný syn a ja uprostred, u nás všetkých vyvoláva meno Rockefeller rovnakú reakciu, je to niečo jedinečné," hovorí Greg Fleming o výraznej výhode, ktorú dostal, keď sa ujal vedenia nového investičnej spoločnosti legendárnej ropnej rodiny. "Je zrejmé, že táto rodina dosiahla v obchodovaní veľký úspech, a preto jej meno je v tomto smere stále úzko spájané s kapitalistickým systémom," povedal Fleming.

Fleming predtým zastával post v Morgan Stanley a Merrill Lynch, dnes je generálnym riaditeľom spoločnosti Rockefeller Capital Management, investičnej a poradenskej spoločnosti, ktorá je čiastočne vlastnená rodinou Rockefellerovcov a čiastočne súkromným kapitálom Viking Global. Od založenia firmy, ktoré bolo oznámené v októbri, už názov firmy priťahuje záujem ľudí, ktorí chcú predať svoje spoločnosti relatívne skromnému Rockefeller Capital, ktorý má približne 200 zamestnancov a 18,5 miliárd dolárov v klientskom majetku. Fleming hovorí, že akvizície môžu zohrávať úlohu v tom, že v nasledujúcich piatich rokoch posunie spravované aktíva spoločnosti Rockefeller Capital na 100 miliárd dolárov.

Fleming by navyše mohol do spoločnosti prilákať špičkové talenty, ako napríklad Christophera Randazza, ktorý bol v pondelok vyhlásený za nové hošéfa správy majetku. Firma ho pretiahla z Morgan Stanley, kde bol šéfom informačného oddelenia rozsiahlej divízie riadenia majetku. Hlavný finančný riaditeľ spoločnosti Rockefeller Capital Ed Moriarty a hlavný operatívny riaditeľ Harry Singh tiež zastávali vedúce pozície v investičnej Morgan Stanley.

Rockefeller Capital bude tiež poskytovať poradenské služby pre firmy a bohatých klientov ako súčasť strategického poradenského obchodu. Fleming ale bude pokračovať v bankovníctve s kapitálom od dobre situovaných biznismenov a rodín, ktoré chcú kupovať, predávať alebo uviesť firmu na burzu. Fleming pritom poukazuje na to, že okrem fúzií a akvizícií má aj jedinečné skúsenosti s podnikmi v oblasti správy aktív a majetku. Okrem pôsobenia v  Morgan Stanley a Merrill Lynch pracoval aj pre najväčšieho správcu aktív na svete, pre BlackRrock s  6,3 biliónmi dolárov.

"Vo svete, zdá sa, pribúdajú bohatí ľudí rýchlejšie, ako ich dokážeme vychovať poradcov, aby to množstvo pokryli", vyjadril sa nedávno generálny riaditeľ Goldman Sachs Lloyd Blankfein. Fleming to dobre vie.

Súvisiace články

Aktuálne správy