Steve Wozniak: Niekto mi ukradol sedem bitcoinov, úplne jednoducho!

, CNBC Foto: TASR/AP

Americký vynálezca nezostal skeptický a naďalej podporuje kryptomeny. Bitcoiny si kúpil za 700 dolárov, ako experiment, píše The Economic Times.

"Podvodom ma obrali o sedem bitcoinov," povedal spoluzakladateľ spoločnosti Apple Steve Wozniak na Globálnom obchodnom summite Times. "Niekto ich kúpil odo mňa on-line prostredníctvom kreditnej karty a následne platbu zrušil. Aké jednoduché. Kreditka bola kradnutá, takže mi ich už nikto nevráti," uviedol Wozniak. Pri dnešnej cene okolo 10 000 dolárov, ukradli Wozniakovi kryptomenu za približne 71 400 dolárov.

Bitcoin rástol o niekoľko stoviek percent z menej ako 1000 dolárov začiatkom minulého roka. Mena je prvou aplikáciou blockchain technológie, ktorá eliminuje potrebu tretej strany, ako je banka, tým, že vytvorí takmer okamžitý, trvalý a bezpečný záznam transakcie.

Americký vynálezca aj naďalej podporuje kryptomenu, ktorú si pôvodne kúpil za 700 dolárov ako experiment. "Bitcoin bola pre mňa mena, ktorá nebola manipulovaná vládami. Je matematická, je čistá, nemôže byť menená," uviedol Wozniak.

Dvojica Wozniak-Jobs založila IT spoločnosť Apple Computer v apríli 1976. Zo sveta podnikania sa stratil v 90. rokoch 20. storočia. V tom čase sa jeho kontakt so svetom IT priemyslu obmedzil na príležitostné vystúpenia na svetových konferenciách. Založil si vlastnú web stránku a umožnil záujemcom diskusie o počítačových technológiách. V roku 2000 sa dosal do americkej Siene slávy vynálezcov. Odhaduje sa, že Wozniakovo čisté imanie je okolo 100 miliónov dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy