Essity zavrie svoj výrobný závod v Hlohovci, v Gemerskej Hôrke ale zostáva

, essity

Medzinárodná spoločnosť Essity, ktorá pôsobí v oblasti hygieny a zdravia, sústredí výrobu papierových obrúskov do Talianska. V Hlohovci v súčasnosti zamestnáva 70 ľudí.

Rozhodnutie sa dotkne viacerých závodov na výrobu obrúskov v celej Európe, jedným z nich je aj výrobný závod v Hlohovci, ktorý Essity plánuje uzavrieť v roku 2020.

Essity plánuje postupne presunúť výrobnú kapacitu z Hlohovca do nového závodu na výrobu obrúskov v Altopascio v Taliansku. Tento krok je tiež v súlade so stratégiou spoločnosti na optimalizáciu produkcie aj z geografického pohľadu a cieľom je zabezpečiť trvalo udržateľný rozvoj spoločnosti. “V nasledujúcich troch rokoch je plánované postupné presunutie výrobnej kapacity z Hlohovca do Talianska a zastavenie výroby v roku 2020. Ako zodpovedný zamestnávateľ sa bude spoločnosť Essity počas prechodného obdobia snažiť nájsť čo možno najlepšie riešenia pre svojich zamestnancov v Hlohovci,” hovorí Andreas Greiner, Operations Director Product Supply Tissue.

Spoločnosť Essity v Hlohovci v súčasnosti zamestnáva 70 ľudí a je pripravená investovať množstvo úsilia do hľadania vhodných riešení pre dotknutých zamestnancov.

Spoločnosť Essity bude naďalej pokračovať vo svojom pôsobení na Slovensku, čo nie je ovplyvnené plánovanými zmenami. Či už prostredníctvom svojho závodu v Gemerskej Hôrke s viac ako 25-ročnou tradíciou, alebo aj formou úspešného predaja svojich výrobkov na Slovensku. Výrobný závod v Gemerskej Hôrke je zároveň najväčším zamestnávateľom v regióne.

Súvisiace články

Aktuálne správy