Neodkladajte žiadosti o potvrdenia na účely daňových priznaní

V súvislosti s blížiacim sa termínom na podávanie daňových priznaní Sociálna poisťovňa vystavuje fyzickým osobám potvrdenia o poberaní dávok. Takéto potvrdenia sa vydávajú na základe žiadostí daňovníkov.
„Upozorňujeme daňovníkov, aby si nenechávali žiadosti o vystavenie týchto potvrdení na poslednú chvíľu a na pobočky Sociálnej poisťovne sa obracali už teraz, v predstihu. Vo veci potvrdení o vyplatených dôchodkových dávkach a nemocenských dávkach sa môžu obrátiť aj na Informačno-poradenské centrum Sociálnej poisťovne. Žiadosť o vystavenie potvrdenia o vyplatených dávkach Sociálna poisťovňa prijíma pri osobnej návšteve pobočky, poštovou prepravou, telefonicky, emailom alebo cez webový portál slovensko.sk,“ radí Peter Višváder, hovorca poisťovne.
Potvrdenia o zaplatenom poistnom pre samostatne zárobkovo činné osoby a dobrovoľne poistené osoby môže vystaviť len pobočka Sociálnej poisťovne v mieste trvalého bydliska žiadateľa. Žiadosť o vystavenie potvrdenia o zaplatenom poistnom vystaví pobočka len po doručení písomnej žiadosti. Žiadosť je potrebné doručiť osobne, poštovou prepravou, emailom alebo cez webový portál slovensko.sk.
Osoby môžu použiť aj žiadosť, ktorá sa nachádza na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Formuláre pod číslom 91 – Žiadosť o vydanie potvrdenia. Na základe podanej žiadosti bude potvrdenie zaslané poštou alebo odovzdané pri osobnej návšteve pobočky. Kontakty na jednotlivé pobočky Sociálnej poisťovne sú k dispozícii na webovej stránke.

Súvisiace články

Aktuálne správy