Ku koncu januára pracovalo na Slovensku takmer 50 tisíc cudzincov

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska, ktorých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo 11,7 tisíca.

Ku koncu januára tohto roka pracovalo na Slovensku 49,5 tisíca cudzincov. Oproti koncu vlaňajška ide o nárast o 42 osôb, v porovnaní s koncom januára vlaňajška počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpol o 13,3 tisíca osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska. Tých na Slovensku ku koncu januára pracovalo 11,7 tisíca, čo je medziročne viac o 5,9 tisíca osôb, oproti koncu minulého roka je to však menej o 549 osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Rumunska, ktorých ku koncu januára prišlo za prácou na Slovensko takmer 8,9 tisíca. Medziročne tak počet občanov Rumunska pracujúcich na Slovensku stúpol o 1,3 tisíca, medzimesačne o 162 osôb. Nasleduje Maďarsko, ktoré zaznamenalo na konci minulého mesiaca 4,9 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku. Oproti decembru minulého roka ich počet vzrástol o 158 osôb, medziročne išlo o nárast takmer o 1,1 tisíca ľudí.

Každý štvrtý cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu januára v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 14,6 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval takmer 10 tisíc zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal vyše 1,9 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len ôsmi cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.

Súvisiace články

Aktuálne správy