Guvernéra centrálnej banky Lotyšska zadržali po vypočúvaní na protikorupčnom úrade

Zadržanie guvernéra potvrdil vo vyhlásení lotyšský premiér Maris Kučinskis. Predseda vlády uviedol, že neexistujú známky hrozby pre lotyšský finančný systém.

Guvernéra lotyšskej centrálnej banky Ilmarsa Rimševičsa zadržali po tom, ako ho vypočúval protikorupčný úrad krajiny. Potvrdil to lotyšský premiér Maris Kučinskis vo vyhlásení, ktoré zverejnil v nedeľu. Lotyšská štátna televízia v sobotu večer informovala o tom, že Rimševičs prišiel na protikorupčný úrad a o niekoľko hodín odišiel. Štátna televízia zároveň uviedla, že v kancelárii guvernéra centrálnej banky a v jednej z jeho nehnuteľností sa vykonali prehliadky.

Lotyšský protikorupčný úrad, centrálna banka krajiny a Európska centrálna banka (ECB) odmietli správy komentovať. Šéf lotyšskej centrálnej banky je zároveň členom ECB. Lotyšský premiér uviedol, že „neexistujú známky hrozby pre lotyšský finančný systém“. Prezidentský úrad Lotyšska na Twitteri informoval, že na budúci týždeň bude zasadať Národná bezpečnostná rada, aby diskutovala o bankovom sektore.

Súvisiace články

Aktuálne správy