Európske akcie zaznamenali ďalší pokles

Európske akcie zaznamenali vo štvrtok ráno ďalší pokles, dôvodom sú pokračujúce výkyvy na globálnych trhoch.
Podľa najnovších údajov sa londýnsky index FTSE do 10.00 SEČ znížil o 0,6 %. Investori vyčkávajú na rozhodnutie centrálnej banky Bank of England (BoE). Vo všeobecnosti sa očakáva, že ponechá svoju hlavnú úrokovú sadzbu na úrovni 0,5 % a zároveň uverejní najnovšie prognózy hospodárskeho rastu a inflácie v Spojenom kráľovstve.
Frankfurtský index DAX medzitým klesol o 0,9 % a parížsky CAC stratil 0,5 % v priebehu rána.
Po utorkovom (6.2.) výraznom poklese európskych akcií o 2,5 %, sa hlavné európske indexy v stredu (7.2.) zotavili a pripísali si zisky v rozmedzí 1,5 – 2 %.
Pokiaľ ide o ázijské indexy, tokijský Nikkei dnes vzrástol o 1,1 %. Hongkonský index Hang Seng sa takisto zvýšil, a to o 0,4 % po piatich dňoch strát, aj keď obchodníkov naďalej znepokojuje volatilita na svetových trhoch.
Akcie na Wall Street skončili v noci na dnes nižšie ako v predchádzajúcom dni, po tom, ako vlna výpredajov zoslabla po dvoch dňoch chaotického obchodovania a početných výkyvov cien.
Dow Jones sa znížil o 0,1 %, pričom až na konci obchodovania sa dostal do červených čísiel a väčšinu dňa bol v pozitívnom teritóriu.
Aj index S & P 500 v stredu klesol o 0,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy