Firma Johnson & Johnson v štvrtom kvartáli skončila v strate 10,7 mld. USD

Dôvodom straty bola jednorazová daň zo ziskov presunutých zo zahraničia, pri vylúčení jednorazových položiek firma vykázala zisk 4,78 mld. USD.

Americká farmaceutická spoločnosť Johnson & Johnson za štvrtý kvartál vykázala stratu 10,71 mld. USD v dôsledku jednorazovej položky súvisiacej s daňovou reformou v USA. Finančný riaditeľ Dominic Caruso uviedol, že firma uhradila dane v sume 13,6 mld. USD zo zahraničných ziskov v objeme vyše 66 mld. USD naakumulovaných za niekoľko rokov, ktoré teraz presunula do USA. Strata spoločnosti na akciu bola za október až december vo výške 3,99 USD. V rovnakom období pred rokom Johnson & Johnson dosiahol čistý zisk 3,8 mld. USD, čiže 1,38 USD na akciu.

Pri vylúčení jednorazovej dane a iných neopakujúcich sa položiek firma za štvrtý kvartál evidovala zisk 4,78 mld. USD, čiže 1,74 USD na akciu. Týmto výsledkom prekonala očakávanie trhu o dva centy na akciu. Tržby firmy Johnson & Johnson za záverečný štvrťrok vlaňajška boli v objeme 20,2 mld. USD, čiže boli nepatrne nižšie v porovnaní s prognózami analytikov, ktorí odhadovali, že budú v sume 20,22 mld. USD. Tržby firmy za lieky na predpis sa zvýšili o 17,6 percenta a tržby za zdravotnícke produkty pre spotrebiteľov vzrástli o 3,1 percenta. Johnson & Johnson očakáva celoročný zisk v pásme 8 až 8,20 USD na akciu a tržby na úrovni 80,6 až 81,4 mld. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy