Počet pasažierov spoločnosti Letisko Viedeň prekročil hranicu 30 miliónov

Po vlaňajšom zvýšení počtu cestujúcich o 6,9 %, v tomto roku spoločnosť Letisko Viedeň očakáva ďalší rast ich počtu, a to o vyše 5 %.

VIEDEŇ 16. januára (SITA) – Spoločnosť Letisko Viedeň, vrátane letísk na Malte a v Košiciach, vlani evidovala medziročný rast počtu pasažierov o 6,9 percenta na 30,9 milióna. Prvýkrát tak prekročila hranicu 30 mil. cestujúcich. Cez viedenské letisko v minulom roku prešlo takmer 24,4 mil. pasažierov, čo bol oproti roku 2016 rast o 4,5 percenta. Počet pasažierov letiska na Malte stúpol o 17,5 % na vyše 6 miliónov a počet cestujúcich, ktorí využili košické letisko, sa medziročne zvýšil o 13,8 % na takmer 495 tisíc ľudí. Spoločnosť Letisko Viedeň o tom informovala v správe, ktorú poskytla agentúre SITA.

V tomto roku spoločnosť Letisko Viedeň očakáva ďalšie zvýšenie počtu pasažierov, a to o vyše 5 percent. Služby viedenského letiska by podľa odhadu spoločnosti malo v tomto roku využiť o 3 % viac cestujúcich ako vlani. Firma zároveň uviedla, že v tomto roku plánuje dosiahnuť čistý zisk v sume vyše 132 mil. eur. Do rozvoja viedenského letiska firma v roku 2018 plánuje investovať viac ako 175 mil. eur.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným, vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy