Tržby módneho domu Hugo Boss v 4. kvartáli vzrástli

Nemecký módny dom Hugo Boss zaznamenal v uplynulom 4. kvartáli 2017 nárast tržieb, medziročne o 5 %. Pomohli mu dobré výsledky jeho vlastnej siete predajní a dvojciferný rast obratu v USA.
Podľa predbežných údajov sa tržby módneho domu za tri mesiace do konca decembra 2017 zvýšili na 735 miliónov eur zo 725 miliónov eur v rovnakom obdobím predchádzajúceho roka 2016. Nemecká spoločnosť v utorok tiež zverejnila predbežný odhad tržieb za celý rok 2017, ktoré dosiahli 2,7 miliardy eur, čo po očistení od kurzových vplyvov predstavuje nárast o 3 %.
Poľa Marka Langera, výkonného riaditeľa Hugo Boss, sa pod tieto výsledky podpísali najmä solídne tržby vlastnej siete obchodov. To ukazuje, že módy dom sa vydal správnou cestou, keď investoval do rozšírenia predajnej siete a vrátil sa k pôvodnému ťažisku podnikania, ktorým sú pánske obleky.
Vedenie Hugo Boss dodalo, že zisk spoločnosti pred úrokom, zdanením, odpismi a amortizáciou za rok 2017 očakáva zhruba rovnaký ako v roku 2016, čo je približne 493 miliónov eur. To sa zhoduje s prognózami analytikov. Spoločnosť tiež predpokladá jednorazový daňový poplatok vo výške približne 12 miliónov eur za rok 2017 z precenenia odložených daňových pohľadávok po daňových reformách v USA.
Konečné výsledky za rok 2017, ako aj svoj finančný výhľad do roku 2018, zverejní módny dom 8. marca. Jeho dozorná rada deň predtým rozhodne o návrhu na dividendu za rok 2017.

Súvisiace články

Aktuálne správy