Allianz – SP prevezme poisťovacie aktivity D.A.S. na Slovensku

Skupina Allianz prevezme poisťovacie aktivity pobočky D.a.s. na Slovensku a v Luxembursku a dcérsku spoločnosť DAS vo Švajčiarsku od nemeckej poisťovacej skupiny ERGO Group AG.

Skupina Allianz prevezme poisťovacie aktivity pobočky D.A.S. na Slovensku a v Luxembursku a dcérsku spoločnosť DAS vo Švajčiarsku od nemeckej poisťovacej skupiny ERGO Group AG. Akvizícia posilní konkurenčnú pozíciu skupiny Allianz v oblasti neživotného poistenia.
Príjmy z poistného od troch dcérskych spoločností ERGO v roku 2016 predstavovali 38 miliónov eur. Transakcia zostáva predmetom schválenia regulátorom. Strany sa dohodli, že nezverejnia finančné informácie o transakcii.
„Cieľom tejto kúpy je využiť rastové príležitosti v neživotnom poistení a ďalej posilňovať našu konkurenčnú pozíciu. To nám umožní vytvoriť pre našich klientov tie najlepšie podmienky a utvrdiť si pozíciu lídra na slovenskom poistnom trhu,“ uviedol Todor Todorov, predseda predstavenstva a prezident Allianz – Slovenskej poisťovne.
Transakcia bude pokračovať získaním licencie a následným odsúhlasením nadobudnutia regulátormi poistného trhu v Rakúsku a na Slovensku. Súčasťou transakcie bude prechod aktivít poistenia právnej ochrany ERGO v Luxembursku, vo Švajčiarsku a na Slovensku, keď Allianz v Belgicku prevezme DAS Luxemburg, Allianz Suisse a jej dcérska spoločnosť CAP prevezmú DAS Švajčiarsko a Allianz – Slovenská poisťovňa prevezme D.A.S. Rechtsschutz AG, slovenskú pobočku zahraničnej poisťovne.
Podľa Todorova prevzatím aktivít spoločnosti D.A.S. na Slovensku pribudne v produktovom portfóliu možnosť poistenia právnej ochrany, ktorú klienti pod značkou Allianz doteraz nemali.
TASR informovala Lucia Muthová z Allianz-Slovenskej poisťovne.

Súvisiace články

Aktuálne správy