Americký operátor AT&T sa rozhodol nepredávať čínske telefóny Huawei

Firma Huawei je tretím najvačším výrobcom telefónov na svete, ale na trhu USA má minimálny podiel, pretože predaj mobilov v krajine sa realizuje hlavne prostredníctvom telekomunikačných operátorov.

Americký telekomunikačný operátor AT&T zrušil plán predaja smartfónov čínskej spoločnosti Huawei, ktorá je tretím najvačším výrobcom telefónov na svete. Informoval o tom denník Wall Street Journal, ale neuviedol dôvody. Denník South China Morning Post konštatoval, že Richard Yu, viceprezident firmy Huawei Technologies Ltd., túto správu potvrdil.

Huawei v USA predáva niektoré modely telefónov prostredníctvom predajní s elektronikou a cez internet, ale má na americkom trhu minimálny podiel, pretože predaj mobilov v USA sa realizuje hlavne prostredníctvom telekomunikačných operátorov. Globálne je firma Huawei v počte dodávok na treťom mieste po spoločnostiach Samsung a Apple. V Číne, ktorá je najväčším trhom s telefónmi na svete, je však Huawei na prvom mieste a očakáva, že v tomto roku na trh dodá celkovo 150 mil. mobilov.

Postavenie čínskeho výrobcu smartfónov v USA poškodila správa Kongresu z októbra 2013, ktorá uviedla, že Huawei predstavuje bezpečnostné riziko a varovala telekomunikačné spoločnosti, aby nepoužívali jej vybavenie.

Súvisiace články

Aktuálne správy