Ste pripravení na explóziu kryptomien? Wall Street zamení svoje bonusy za bitcoiny

, BI Foto: thinkstock

Obchodníkom na Wall Street sa budú čoskoro vyplácať bonusy. Podľa Digital Currency Group to rozpúta "nákupné šialenstvo". Mnohí pozorovatelia trhu očakávajú, že sa to odrazí na predovšetkým na trhu kryptomien.

Pred niekoľkými týždňami sa bitcoin obchodoval za viac ako 20 000 dolárov, ale na konci roka 2017 cena klesla na približne 11 000. Aktuálne sa hýbe okolo 14 500 dolárov.

Meltem Demirors je riaditeľom Digital Currency Group, čo je investičná spoločnosť, ktorá prioritne investuje do kryptomien. Demirors sa domnieva, že pohyb na trhu tentoraz vyvolá sezóna na Wall Street."Hneď ako sa bonusy Wall Street vyplácané 15. januára objavia na bankových účtoch, vypukne na kryptotrhu nákupné šialenstvo epických rozmerov," napísal na Twitteri na začiatku tohto roka.

Začiatok roka je už tradične čas, kedy sa môžu obchodníci na Wall Street tešiť na svoje bonusové ohodnotenie, mnohí sa práve v tomto čase dostanú k mimoriadnym príjmom. Pred dvoma desaťročiami New York Times písal o predajcoch automobilov v New Yorku, ktorí významne profitovali z bonusov vyplácaných na Wall Street. "Sú to mladí a agresívni ľudia, ktorí sú schopní spontánne prijímať rozhodnutia," uviedol vtedajší predajca automobilov. "Prišli, aby videli, čo je v ponuke a keď sa dostali k svojim bonusom – bingo."

V roku 2018 by podobne mohol z bonusov profitovať trh s kryptomenami. "Mladí ľudia periférne sledujú kam uložiť peniaze, niekoľko tisíc dajú sme, niekoľko stoviek tam," povedal Demirors pre Business Insider Deutschland. "Sezóna bonusov a daňových zliav znamená dostatok peňazí pre kryptomeny. Pripravte sa na explóziu."

Súvisiace články

Aktuálne správy