Deutsche Telekom kupuje holandskú divíziu švédskeho operátora Tele2

Švédska firmaTele2 dostane 25 percent akcií T-Mobile NL a hotovosť v sume 190 mil. eur.

Nemecký telekomunikačný operátor Deutsche Telekom kupuje od švédskeho operátora Tele2 jeho holanskú divíziu Tele2 NL za hotovosť a akcie. Divíziu švédskeho operátora prevezme holandská dcéra nemeckého operátora T-Mobile NL. Švédska firmaTele2 dostane 25 percent akcií T-Mobile NL a hotovosť v sume 190 mil. eur. Deutsche Telekom bude vlastniť 75 percent akcií zlúčenej firmy. Informovala o tom v piatok spoločnosť Deutsche Telekom vo vyhlásení, ktoré poskytla agentúre SITA.

Transakcia, ktorú ešte musia schváliť protimonopolné úrady, by sa mala uzavrieť v druhej polovici budúceho roka. Predpokladá sa, že T-Mobile NL do troch rokov po realizácii transakcie bude vďaka synergickému efektu generovať úspory na úrovni približne 150 mil. eur ročne.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Majoritným akcionárom Slovak Telekomu je spoločnosť DeutscheTelekom Europe B.V. s podielom 100 % akcií. Konečnou materskou spoločnosťou Slovak Telekomu je spoločnosť Deutsche Telekom AG.

Súvisiace články

Aktuálne správy